Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УДОшники зізналися, що не вміють читати

Понеділок, 17 вересня 2012, 17:02

Представники правоохоронних органів та керівництво УДО досі не можуть знайти людину, яка напала на головного редактора "Української правди" Олену Притулу та редактора KyivPost Катерину Горчинську.

Про це стало відомо на засіданні Міжвідомчої робочої групи при президенті, яка займається скаргами журналістів.

Так, представник УДО Олег Герасик тричі змінював свої твердження. Спочатку він заявив, що йому невідомо, хто ще забезпечував порядок у залі на Всесвітньому газетному конгресі, під час якого стався інцидент.

Потім він заявив, що цим займалися організатори заходу.

Втім, представник організаторів Олексій Погорєлов заявив, що, крім УДО, на заході не було жодних інших структур, які забезпечували правопорядок.

 
На фото видно, що написи на всіх плакатах були як англійською, так і українською мовами

Після цього Герасик заявив, що йому відомо, що окрім УДО там була комерційна охоронна організація Wolf, директором якої є Олег Западнюк.

При цьому на запитання журналістів, чому у журналістів відбирали плакати, Герасик визнав, що це робили співробітники УДО, і пояснив це так:

"На цих плакатах були написи українською та англійською мовою. Наш співробітник не зміг перекласти напис англійською, і оскільки це публічний захід, а на плакаті міг бути заклик до неправомірних дій, було прийнято рішення його конфіскувати".

Присутній на засіданні заступник генпрокурора Віталій Білоус заявив, що Печерським райвідділом МВС було відмовлено у порушенні кримінальної справи, але це рішення було скасовано і зараз йде додаткова перевірка інформації.

Один з членів комісії Наталя Лігачова зазначила, що з часу інциденту пройшло вже два тижні і висунула вимогу, щоб інформація щодо особи, яка вчиняла неправомірні дії стосовно журналістів, була передана у ЗМІ у триденний термін.

Інакше, за її словами, журналісти мають намір вийти зі складу Міжвідомчої робочої групи. В свою чергу "Телекритика" уточнює, що представники журналістських громадських організацій вимагають назвати ім'я охоронця протягом трьох днів.

Прес-секретар президента, керівник групи Дарія Чепак на це відповіла, що це ювілейне 10-те засідання групи, яка працює цілий рік і створювалася як дискусійний майданчик, де журналісти можуть порушити проблемні питання, які їх хвилюють, перед представниками державних органів, у тому числі правоохоронних.

"Розвалити щось - дуже легко. А створити... Запитайте мене", - сказала Чепак.

Як відомо, під час виступу президента Віктора Януковича на всесвітньому газетному конгресі журналісти "Стоп цензурі" влаштували акцію – вони стояли навпроти президента, тримаючи плакати проти цензури.

Один з представників УДО почав штовхати Притулу і Горчинську і вирвав у них плакати.

Гасла на всіх плакатах були написані англійською та українською мовою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування