Адвокат убивці Щербаня: плівки Мельниченка – не доказ

Понеділок, 17 вересня 2012, 18:22

Плівки екс-майора Управління держохорони Миколи Мельниченка не можна використовувати як доказ у справі про вбивство Євгена Щербаня.

Про це заявив адвокат одного з виконавців убивства Щербаня – Вадима Болотських – Дмитро Поїзд в ефірі Радіо "Свобода".

"Мельниченко поступив як маріонетка. Ним хтось там управляє або він сам торгує оцими плівками", - сказав він, коментуючи останні заяви Мельниченка щодо Юлії Тимошенко.

"Ці плівки в принципі не можуть бути використані, як доказ, тому що є рішення КСУ. Ви ж знаєте, що, відповідно до статті 62 і статті 63 Конституції (це стосується доказів), обвинувачення не може ґрунтуватися на доказав, добутих незаконним шляхом і на припущеннях. І всі сумніви що винності особи тлумачаться на її користь", - сказав адвокат.
 
Він наголосив, що за рішенням Конституційного Суду "докази у справі, якщо вони були незаконним шляхом одержані, - а явно, що вони були незаконним шляхом одержані, - то вони не можуть бути долучені до матеріалів справи і на них не може ґрунтуватися обвинувачення".
 
Дмитро Поїзд наголосив, що якщо Мельниченко мав такі докази, як записи, то він повинен був би передати їх у Генпрокуратуру, коли розслідувалася справа про вбивство Щербаня.

Коментуючи інформацію про те, що Вадми Болотських переправлений до Лук’янівського СІЗО з місць відбування покарання для дачі свідчень, адвокат сказав: "Ну, і що? Як він не знає нічого".

"Ви розумієте, людину у подальшому можна допитувати сотні разів, але він своє взяв, він сказав: я вбив Щербаня на летовищі у Донецьку", - заявив Поїзд.

"Він сам там постраждав. Його напарник теж вистрілив не тільки у пілота, у бортмеханіка і у жінку Щербаня, а він ще й вистрілив у нього з пістолета Аграм-2000. Це автоматичний пістолет. Там серія патронів, до 20 патронів. І він поранив його в шию, в плече і в руку. І коли він наставив на нього пістолет, він хотів прикінчити, то він… заплакав і прокричав: "Це я випадково у тебе вистрілив!". Мовляв, зачепився, впав і вистрілив у тебе", - додав він.

Адвокат зазначив, що ГПУ тоді не змогла довести, що Болотських є кілером Щербаня, а сам підзахисний заявляв: "Я допомагав українцям знищувати архібагатих людей, я – Робін Гуд".

Поїзд також згадав, що під час розгляду справи про вбивство Щербаня суддя не допустила представника Павла Лазаренка – адвоката Ніказакова – до справи, бо Лазаренко не був учасником процесу, а "про Тимошенко взагалі справа не йшла, ні слова!".

На думку адвоката, з Вадимом Болотських зараз можуть торгуватися .

"Те, що його переводили сюди в СІЗО (з колонії в Луганській області), то вони його тут тримати вічно не можуть, в СІЗО. Допитали та й відправили. Але можуть торгуватися з тим, що давай покази які-небудь, не які-небудь, а які нам вигідні, слідству, а ми тобі попросимо у президента… Не те, що спустити (термін). Він може його помилувати", - сказав Поїзд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування