Партії Тягнибока відмовили у перегляді жеребкування комісій

Понеділок, 17 вересня 2012, 23:12

Суд відмовив партії "Свобода" у зміні порядку проведення жеребкування для включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій.

Відповідне рішення ухвалив Київський апеляційний адмінсуд Києва у понеділок близько 22:00, повідомляє прес-служба партії.

У позові оскаржувалася постанова №88 Центральної виборчої комісії про порядок проведення жеребкування для включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій із виборів народних депутатів.

Як відомо, за 5 днів до жеребкування ЦВК змінила порядок його проведення, у зв’язку з чим суб’єкти виборчого процесу були позбавлені можливості жеребкування по кожній ДВК, як це було передбачено законом і постановою ЦВК від травня 2012 року.

"Заангажована позиція суду була помітна з самого початку засідання, коли суд відхилив клопотання про забезпечення позову шляхом заборони проведення жеребкування до вирішення спору по суті", - зазначає представник "Свободи" у суді Олег Бондарчук.

"А без задоволення цього клопотання будь-яке рішення втрачає сенс. Адже його просто неможливо буде виконати - вже з 19 вересня розпочнеться процедура жеребкування в дільничних виборчих комісіях. А для повного розгляду нашої скарги, включаючи апеляційну інстанцію, потрібно як мінімум 6 днів", - уточнив він.

"Тепер навіть у випадку перемоги "Свободи" в апеляційній інстанції нам доведеться оскаржувати процедуру жеребкування щодо всіх 33500 виборчих дільниць", - підсумував "свободівець".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування