Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бузек уже не бачить, що Україна "однозначно" рухається в європейському напрямку

Вівторок, 18 вересня 2012, 09:34

Колишній президент Європарламенту Єжи Бузек визнав, що у відносинах між ЄС та Україною були помилки.

Про це він сказав в інтерв'ю українській службі Бі-Бі-Сі.

"Якщо розглянути двосторонні відносини ЄС-Україна, то був у них 8 років тому такий фантастичний момент, після якого - з обох боків - ми втратили багато потенціалу, було зроблено кілька помилок", - сказав він.

"Гадаю, помилка ЄС полягала у тому, що ворота для України не були відкриті максимально широко, особливо для пересічних українців. Тобто, з нашого боку повна відкритість не була такою ясною, як було потрібно", - додав Бузек.

"А з боку України ми, звісно, очікували набагато глибших реформ. Зокрема, у галузі судочинства, зниження рівня корупції, а також адміністративної реформи, реформи владних інституцій, місцевої влади, які не працюють належним чином. І Україна обіцяла це зробити, обіцяв це також і нинішній президент", - додав він.

Відповідаючи на питання, чи вірить він в обіцянки нинішнього президента, Бузек сказав:

"У політиці інколи буває так, що хтось щось обіцяє під час виборчої кампанії. Але потім стає зрозуміло, що не все реально втілити, не все з обіцяного реально зробити".

"Але я також вважаю, що неможливо повністю змінити погляди після завершення кампанії, і піти у зовсім іншому напрямку. Ми, звісно, вірили після останніх виборів у збереження Україною європейського напрямку руху. Але зараз це вже не так однозначно", - наголосив він.

Він також підкреслив, що стосунки України із Росією "мають бути настільки хорошими, наскільки це можливо".

"Бо вам потрібна Росія, і Росії потрібні ви. Більше того, ми у Європейському Союзі також потребуємо Росію, а Росії дуже потрібен Європейський Союз, нормальні відносини із ним", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...