Більдт: Зверніть увагу, що Янукович рідко буває в країнах ЄС

Середа, 19 вересня 2012, 08:58

Міністр закордонних справ Швеції визнав, що представники Європи рідко зустрічаються із президентом Віктором Януковичем через "проблемні відносини".

Про це сказав міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Мені невідомий календар його поїздок, але зверніть увагу, що Віктор Янукович рідко буває в країнах ЄС. Я не кажу, що ми вже вийшли на цей етап (ізоляції), на даний момент це скоріше "проблемні відносини", - заявив Більдт.

"Зустрічей з вашим президентом так мало через те, що (у країні) занадто багато проблем", - додав він.

Він також висловив припущення, що повної ізоляції України не буде.

"Повну ізоляцію - ні. Ми не хочемо цього. Для нас важливо, щоб тривали контакти на особистому рівні, ми хочемо, щоб українці подорожували в Європу, щоб підтримувалися економічні зв'язки. Але для розвитку відносин нам потрібні взаємодія перших осіб і механізми інтеграції, однак ні першого, ні другого в нас зараз немає", - сказав він. 

Більдт також відзначив, що на зустрічі "діалог" не вийшов.

"На зустрічі в Ялті - не дуже. Звичайно, не можна говорити, що ми просто висловили свої позиції й розійшлися, але з "діалогом" були проблеми", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, що буде, якщо Тимошенко залишиться у в'язниці, Більдт сказав: "Україна опиниться в дуже складній ситуації, це очевидно. Але я не підтримую ідею санкцій". 

Він також зазначив, що в України дуже малі шанси на підписання угоди про Асоціацію з ЄС у випадку, якщо ситуація не зміниться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...