Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спостерігачі від СНД просять казати їм про порушення на виборах

Середа, 19 вересня 2012, 14:31

Міжнародна організація зі спостереження за виборами CIS-EMO під час виборів до Верховної Ради зосередиться на моніторингу порушень.

Про це на прес-конференції повідомив директор організації Олексій Кочетков, передає Інтерфакс-Україна.

"Для себе прийняли рішення цього разу сконцентруватися більше не на масовій роботі зі своїми спостерігачами, а більше попрацювати з представниками місцевих громадських і політорганізацій в плані взаємного обміну інформацією про порушення та спробувати збудувати нову схему взаємодії міжнародних спостерігачів, національних спостерігачів і громадянського суспільства", - сказав він.

Кочетков повідомив, що найближчими днями розпочне роботу інформаційний портал CIS-EMO, куди будь-який громадянин, не лише суб'єкт виборчого процесу, зможе повідомити про порушення.

"У разі, якщо ця інформація підтвердилася і це дійсно, на наш погляд, вважатиметься порушенням, ми готуватимемо звернення до Центральної виборчої комісії з інформацією про цю подію та проханням надати оцінку цій події", - наголосив він.

Директор CIS-EMO пояснив, що таким чином організація намагається повернути ті функції місії спостерігачів за виборами, які були властиві їм 10-15 років тому.

Він закликав колег із міжнародних організацій, спостерігачів від політичних партій, незалежних спостерігачів, просто громадські організації взяти участь у роботі взяти участь у цій роботі.

Кочетков пояснив це так: "Щоб у наших опонентів або ще у когось не виникало сумнівів, не було приводу для того, щоб міжнародних спостерігачів у чомусь звинувачувати, у тому, що вони підіграють комусь, беруть участь у процесах на тому боці, на цьому боці".

У свою чергу експерт CIS-EMO Олег Верник повідомив, що організація не лише фіксуватиме порушення під час виборчого процесу, а й надаватиме юридичну допомогу.

Як відомо, CIS-EMO - міжнародна неурядова організація, зареєстрована в Росії у вересні 2003 року. В Україні організація працювала на президентських виборах у 2004 році та 2010 році, парламентських у 2006 році, місцевих у 2010 році.

У 2004 році місія не зафіксувала великої кількості порушень, які могли б уплинути на результати виборів.

Самі вибори 2004 року пройшли з численними порушеннями, через що було оголошено про проведення третього туру голосування для виявлення переможця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування