Луценко написав Лутковській про розмови по телефону

Середа, 19 вересня 2012, 15:20

Юрій Луценко заявляє про брутальне порушення прав понад 500 засуджених Менської колонії, які вже понад 10 днів не отримують передбаченого законом телефонного зв’язку.

Про це йдеться у його листі до омбудсмена Валерії Лутковської, повідомили в прес-службі "Народної самооборони".

"Почалося все з висунутої мені начальником Чернігівського управління ДВП вимоги "не говорити по телефону про політику". Після відмови мої розмови почали вимикатися на словах "Янукович, Партія регіонів, мафія", - йдеться в листі.

Лист наданий прес-службою "Народної самооборони"

За словами Луценка, спроби понад годину додзвонитися до рідних,лікарів та друзів були безуспішними.

"Після моїх письмових заяв протесту адміністрація колонії за сфабрикованим рапортом оголосила мені дисциплінарне стягнення і взагалі припинила доступ усіх засуджених до таксофонів", - заявив Луценко.

Він повідомив, що в колонії висунуто версію, що працівники "Укртелекому" нібито ремонтують лінію зв’язку.

"Хоча при цьому всі телефони Чернігівської частини МВК працюють, а отже – зв'язок колонії з "Укртелекомом" технічно справний", - написав Луценко.

У зв’язку і цим, Луценко вимагає від Лутковської здійснити заходи для неухильного виконання ст. 110 Кримінально-виконавчого кодексу про право засуджених на необмежений телефонний зв'язок.

Як відомо, раніше дружина Луценка – Ірина просила омбудсмена захистити права її чоловіка в частині зустрічей з захисниками.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News