Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Помічник Клінтон: Санкції проти України – не те, що ми хочемо, але можемо передумати

Четвер, 20 вересня 2012, 09:25

США віддають перевагу тому, щоб працювати з керівництвом України, а не думати про санкції.

Про це заявив помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Філіп Гордон у Вашингтоні, відповідаючи на питання щодо можливості застосування спрямованих санкцій у разі, якщо жовтневі вибори не будуть чесними і прозорими, повідомляє УКРІНФОРМ.

"Це не наша політика, щоб думати про введення санкцій відносно керівництва. Ми хочемо продовжувати працювати з керівництвом, ми хочемо побачити результати", - зазначив Гордон.

"Як правило, Сполучені Штати і нинішня Адміністрація вважають, і, звичайно це стосується й України, що залучення країни є кращим підходом, ніж вдаватися до санкцій щодо політичних лідерів або інших осіб", - додав він.

Гордон нагадав, що США на найвищому рівні, включаючи президента і держсекретаря, чітко дали знати про своє занепокоєння вибірковими переслідуваннями в Україні, а також підкреслили важливість проведення вільних і справедливих виборів.

"Я не думаю, що в керівництві України не розуміють, як серйозно ми ставимося до цих питань", - сказав він.

За словами помічника держсекретаря США, санкції - "це не те, де ми знаходимося зараз, і це не те, чого ми хочемо в кінцевому підсумку".

Водночас, він зауважив: якщо ситуація розвиватиметься "в іншому напрямі", Вашингтон завжди може переглянути свою політику.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування