До парламенту проходять лише 4 партії

Четвер, 20 вересня 2012, 12:47

Якби вибори відбулися найближчим часом, за Партію регіонів проголосували б 21,2% громадян, а за Об'єднану опозицію 17,2%.

Такими є результати соціологічних досліджень "СОЦИСу" спільно з Інститутом політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса.

Партія "Удар" та Комуністична партія України також мають достатньо стійку і вагому підтримку населення – 12,7% та 9,4% відповідно.

ВО "Свобода" та партія Наталі Королевської "Україна – Вперед!" набирають близько 3% голосів виборців і знаходяться за межею прохідного бар’єру.

Інші партії набирають менше одного відсотка підтримки виборців.

"Напередодні виборів близько третини виборців заявляють, що не знають за кого будуть голосувати та чи взагалі прийдуть на виборчі дільниці в день проведення виборів до Верховної Ради України", - зазначили у повідомленні.

Дослідження проведене з 7 по 17 вересня 2012 року по всій території України.

Загалом було опитано 2004 респондентів у віці від 18 років і старше, вибірка репрезентативна загалом для України за показниками віку, статі та розміру населеного пункту.

Згідно з попереднім дослідженням групи Рейтинг, на початку вересня за Партію регіонів проголосували б 26,3% опитаних, що мають намір брати участь у виборах, за "Батьківщину" - 22,6% опитаних.

Як відомо, директором інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса є Юрій Левенець, який за інформацією "Української правди" є правою рукою глави адміністрації президента Сергія Льовочкіна.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News