Волинська влада проігнорувала протест журналістів проти наклепу

Четвер, 20 вересня 2012, 18:50

У Луцьку працівники ЗМІ протестували проти ухвалення Верховною Радою у першому читанні так званого "закону про наклеп".

Незважаючи на дощ, акція "Хто тут наклепник?" біля приміщення Волинської ОДА 20 вересня зібрала понад півсотні журналістів, які протестували проти фактичного згортання свободи слова.

"Це - моя громадянська позиція. З прийняттям цього закону в Україні свободі слова настане край. Терпіти цього не можна, адже і так у роботі журналістів чимало перепон", - переконує головний редактор газети "Хроніки Любарта" Андрій Лучик.

"Сюди мали прийти не тільки журналісти, але й інші громадяни. Адже в цих умовах отримати великий штраф або й потрапити за грати може будь-яка людина. Менш ніж за два місяці до виборів ЗМІ і всім людям дають зрозуміти, що буде, якщо висловлювати свою власну точку зору", - переконаний прес-аташе ФК "Волинь" Юрій Конкевич.

 

"Ми не могли вчинити інакше,адже ми сповідуєм свободу слова, ми зацікавлені в тому, щоб у нашій країні вона була. Без свободи слова у нас просто не буде країни", – стверджує головний редактор газети "Волинь-нова" Олександр Згоранець.

Висловити солідарність із журналістами прийшли також і окремі політики та громадські діячі.

 

Протестувальники тримали у руках плакати із вимогою не згортати свободу слова в Україні.

Журналісти скандували "Стоп цензурі", "Я не хочу сидіти за правду", "Цензуру - за грати і грати, грати, грати".

За акцією протесту спостерігали близько десятка працівників міліції та декілька "осіб у цивільному". Однак влада журналістів проігнорувала - за півгодини до протестувальників не вийшов не лише ніхто із керівництва ОДА, а й навіть жоден рядовий клерк.

ЗІК

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування