"Регіонали" маячать у телевізорі в 9 раз більше, ніж інші партії

П'ятниця, 21 вересня 2012, 13:30

Партію регіонів на українських телеканалах згадують і показують в 9 більше, ніж усіх інших учасників виборів.

Як повідомляє УНІАН, про це на прес-конференції 21 вересня заявив голова комітету "Рівність можливостей" Олександр Чекмишев, посилаючись на соцдослідження, яке проводилось з 10 серпня по 15 вересня разом з фондом "Демократичні ініціативи".

"Перевага Партії регіонів, наприклад, на телеканалах більша ніж в дев'ять раз у порівнянні з усіма іншими учасниками перегонів, і це дає підстави говорити, що ця виборча кампанія поки далека від європейських стандартів...", - сказав Чекмишев.

За його словами, Партія регіонів практично не веде виборчої кампанії – за неї це робить президент, прем'єр-міністр і представники місцевих влади – голови обладміністрацій, мери.

Аналізуючи результати дослідження, Чекмешев підкреслив, що серед загальнонаціональних телеканалів найкращий баланс подачі медійних і електоральних симпатії до тієї чи іншої політичної сили, яка бере участь у перегонах, представлені на 5 каналі й "Новому каналі", а найгірший – на Першому національному.

За словами директора фонду "Демократичні ініціативи" Ірини Бекешкіної, беззастережним лідером з подачі інформації у виборчій кампанії залишається телебачення, за допомогою якого 46% населення дізнається про перебіг виборчих подій.

На другому місці стоїть друкована преса, якій віддають перевагу 23% населення, інтернет-сайти є джерелом інформації для 8% людей, а соціальні мережі – для 4%.

У той же час Бекешкіна відзначила, що думки людей про представленість у ЗМІ точок зору влади й опозиції досить суттєво відрізняються серед прихильників різних політичних сил.

Виборці Партії регіонів вважають, що опозиція дуже часто (23%) і досить часто (50%) представлена в ЗМІ. Прихильники КПУ й партії Наталії Королевської вважають, що точку зору опозиції можна чути дуже часто (18%) і досить часто (46%).

У той же час 44% виборців Об'єднаної опозиції й ВО "Свобода" переконані, що точки зору як влади, так і опозиції представлені в ЗМІ досить часто й дуже часто, й майже стільки ж з них переконані у зворотному.

Опитування проводилося у всіх регіонах України. Було опитано 2 тисячі респондентів. Похибка вибірки становить 2,3%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...