Журналістці та її родині погрожують через професійну діяльність

П'ятниця, 21 вересня 2012, 14:06

Журналісту Ірині Федорів погрожують невідомі, вимагаючи припинити займатися професійною діяльністю.

Про це Федорів написала у блозі на "Українській правді".

"Вчора вночі о 23.22 мене набрав невідомий мені чоловік й порадив більше часу проводити з своєю родиною, бо я, з його слів, стою на дорозі в якихось людей, які мають "десь" багатомільйонні інтереси", - написала журналіст.

"На моє прохання конкретизувати, яку саме тему, якою я займаюсь, він має на увазі, він не захотів відповісти. Тон і зміст розмови не залишають у мене сумнівів розцінювати їх як реальну загрозу життю і здоров'ю мені та моїй сім'ї", - додала Федорів.

За словами журналіста, після аналізу ситуації з редакцією дійшли висновку, що погрози можуть стосуватись теми незаконної роздачі Біличанського лісу в приватну власність.

Саме цю тему редакція програми "Вікна-Новини" разом з іншими телеканалами, інтернет- та друкованими ЗМІ веде впродовж останніх 4 років.

Федорів відзначила, що 21 вересня вранці написала заяву в МВС та звернення до керівника міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів Дарини Чепак.

Згодом телеканал СТБ, де працює Федорів, звернувся до Генпрокуратури та міністра МВС у зв’язку з погрозами на адресу його журналіста. 

 Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування