"Свобода" заявляє, що охоронець Гереги побив їх журналістку за питання

Субота, 22 вересня 2012, 15:51

У ВО "Свобода" стверджують, що на журналістку їх газети напав охоронець секретаря Київської міської ради Галини Гереги.

Як передає "Інтерфакс-Україна", згідно з інформацією прес-служби "Свободи", 21 вересня кандидат у народні депутати в окрузі № 215 Герега проводила агітаційну зустріч у школі № 39 на Лісовому масиві Києва.

На зборах були представники ЗМІ, зокрема, журналіст газети ВО "Свобода" Онисія Гарай.

"Коли журналістка поставила запитання Герезі, її охоронець напав на дівчину та почав бити. В цей час у інших журналістів вибили з рук відео-та фототехніку. Згодом нападники викликали на підмогу загін "Беркуту", - йдеться в повідомленні прес-служби "Свободи" .

У прес-службі також стверджують, що один з охоронців Гереги в поясненнях міліції звинуватив 19-річну Гарай в тому, що саме вона напала на нього з ножем і хотіла пограбувати.

"Він навіть не погребував тим, щоб побитій дівчині підкинути ніж", - цитує прес-служба слова голови Київської міської організації ВО "Свобода", кандидата від опозиції у виборчому окрузі № 215 Андрія Іллєнка.

У той же час, як повідомляє в суботу відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві, правоохоронці проводять дослідчу перевірку інциденту, що стався між одним з кандидатів в народні депутати і журналісткою.

За інформацією міліції, інцидент стався 21 вересня близько 19.00 на проспекті Лісовому у Деснянському районі столиці після проведення благодійного заходу за участю учнів навчального закладу.

До прибулих на місце правоохоронців із заявами про протиправні дії відносно один одного звернулися двоє учасників інциденту, у тому числі дівчина, яка представилася журналісткою. Однак у неї не було на той момент документального підтвердження роботи в ЗМІ.

"В даний час всі учасники інциденту встановлені. За фактом події проводиться дослідча перевірка. За її результатами буде прийнято процесуальне рішення", - зазначили в міліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування