Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція виявила багато порушень при жеребкуванні з утворення ДВК

Субота, 22 вересня 2012, 17:18

Опозиційні політичні сили заявляють про численні зловживання в ході жеребкування з утворення складу дільничних комісій.

Так, керівник Київського регіонального штабу Об’єднаної опозиції, народний депутат Юрій Одарченко заявив, що члени окружних виборчих комісій Києва відверто підтасовують факти, намагаючись не допусти опозицію до виборчого процесу, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За словами Одарченка, ОВК виборчих округів №211 та №212 провалили жеребкування з утворення складу дільничних комісій.

21 вересня був останнім можливим днем для проведення жеребкування із формування дільничних виборчих комісій, проте, Окружна виборча комісія 212-го округу протягом 6-ти годин не могла визначитися із тим, хто має витягати з барабану жеребки та скільки їх там має бути.

Жеребкування з включеними у терміновому порядку кандидатурами, яке проводилося опівночі, призвело до збою в електронній системі "Вибори". Ресурс не сприйняв отримані результати і вказав на чисельні помилки.

Після тривалих дебатів виборча комісія оголосила перерву до 15-ої години 22 вересня.

У штабі також заявляють про численні порушення у ході жеребкування на окружній виборчій комісії 211-го округу. Виявилося, що з "технічних" причин із жеребкування випали пропозиції до складу ДВК від кандидата від Об’єднаної опозиції Сергія Терьохіна.

Комісія не змогла затвердити склад ДВК до 7-ої години ранку 22 вересня та просто розійшлася, покинувши залу засідань.

Крім того, за словами Одарченка, на ОВК 218-го округу у жеребкуванні взяли участь майже 2500 кандидатур до складу ДВК, що були подані до комісії із пропуском строку подання.

"Зараз ми оскаржуємо постанову комісії у суді з внесенням понад 50 подань від різних партій-сателітів та "технічних" кандидатів. Вони отримують більшість у всіх ДВК лише завдяки арифметиці. І при цьому вони продовжують намагатися обдурити усіх, не закладаючи жеребки з нашими кандидатурами чи досипаючи у барабан кандидатів, які взагалі не мають права брати участь у жеребкуванні" - заявляє Одарченко.

Разом з тим, керівник виборчого штабу Об’єднаної опозиції у Луганській області Ірина Веригіна заявляє, що в області намагаються виключити представників опозиції з дільничних виборчих комісій, провівши для цього повторне жеребкування.

За її словами, одразу у двох окружних виборчих комісіях - №112 та №104 – було вирішено буквально за півгодини провести повторне жеребкування, незважаючи на те, що ДВК уже були сформовані.

"Ми пов’язуємо це з тим, що згідно попереднього жеребкування більшість членів комісії були вибрані від опозиції", - наголосила керівник виборчого штабу.

За її словами, в Луганській області в окружних комісія відбуваються масові порушення та махінації з виборчим законодавством, через що Об’єднана опозиція у Луганській області написала скарги до Центральної виборчої комісії та готується подавати позови до суду.

Водночас голова Полтавської обласної організації ВО "Свобода" Валерій Черняков заявив про численні порушення у виборчих округах всієї Полтавщини під час жеребкування щодо включення представників політичних партій до складу дільничних виборчих комісій.

"ВО "Свобода", як, очевидно, найбільш "незручна" політична сила — була в брутальний спосіб, шляхом відвертих порушень позбавлена відповідного представництва у дільничних комісіях. Відбувалось це синхронно по всій Полтавщині, що свідчить про готовність режиму будь-якою ціною втримати владу і зайвий раз підтверджує запровадження механізму масових фальсифікацій", - цитує Чернякова прес-служба партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: