Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК доручила перевірити "подарунки" виборцям від Шлапак

Субота, 22 вересня 2012, 19:52

ЦВК направила для перевірки в правоохоронні органи документи про факти порушення виборчого законодавства кандидатом у депутати в 221 виборчому окрузі Аллою Шлапак.

Таке рішення було прийнято на засіданні ЦВК у суботу після розгляду скарги кандидата Віталія Черняхівського, який балотується в цьому ж окрузі, передає Інтерфакс-Україна.

У своїй скарзі Черняхівський вказує на те, що 16 вересня в школі № 187 Києва роздавали продуктові набори із символікою Шлапак.

Разом з тим, заступник голови ЦВК Андрій Магера повідомив, що до даної скарги не додається рішення суду, яким було б встановлено факт підкупу виборців.

"Прикладений до скарги акт не є належним доказом підкупу", - зазначив він.

ЦВК відмовила в задоволенні скарги, однак, документи передала для перевірки до правоохоронних органів.

ЦВК також повернула Генпрокуратурі звернення посла США Джона Теффта про порушення виборчого законодавства, які раніше були направлені Генпрокуратурою в ЦВК.

Як повідомив доповідач з даного питання Магера, комісія вирішила також надіслати для реагування в Генпрокуратуру звернення кандидатів в депутати Вадима Гладчука і Юрія Фурмана.

ЦВК пояснив у своєму рішенні, що в цих заявах і зверненнях міститься інформація про порушення законодавства, що мали місце до початку виборчого процесу.

ЦВК аргументувала своє рішення тим, що перевірка відомостей про скоєння злочинів виходить за межі її повноважень.

У зв'язку з цим ЦВК прийняла рішення повернути дані документи разом з додатками до Генпрокуратури для перевірки зазначених у них фактах і вжиття заходів прокурорського реагування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: