Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Ірані лякають третьою світовою війною

Понеділок, 24 вересня 2012, 10:49

Удар Ізраїлю по Ірану може в кінцевому рахунку призвести до третьої світової війни.

З таким попередженням виступив в інтерв'ю телеканалу "Аль-Алям" командуючий аерокосмічними силами іранського Корпусу "стражів ісламської революції"  генерал Амір Алі Хаджизаде.

"Іран не буде першим розв'язувати війни, однак, не виключено, завдасть попереджувального удару, якщо буде впевнений, що вороги проводять останню підготовку до агресії проти нас", - сказав він, підкресливши при цьому, що поки таких передумов немає.

"Ізраїль навіть не може уявити, якою буде відповідь Ірану на цю агресію - масштабною і всеосяжною, вона стане прелюдією до його загибелі, і, не виключено, що переросте в третю світову війну", - зазначив генерал.

За його словами, "американські бази на Бахрейні, у Катарі й Афганістані, як елемент присутності США в регіоні, без коливання будуть атаковані, якщо займеться полум'я війни".

Тема  конфлікту між Ізраїлем і Іраном стала причиною різких заяв учасників президентських виборів у США.

Обама дав різку відповідь кандидату від республіканців на майбутніх виборах Мітту Ромні із приводу докорів у нерішучості в зовнішній політиці.

"Якщо (колишній) губернатор Ромні пропонує нам почати ще одну війну, те нехай так і скаже", - заявив він у неділю в інтерв'ю телекомпанії Сі-Бі-Ес.

Ромні не раз говорив, що нинішня адміністрація США проводить недостатньо жорску політику щодо Ірану й не виконує своїх союзницьких зобов'язань по забезпеченню безпеки Ізраїлю.

Як відомо, Захід обвинувачує Іран у тому, що той розробляє ядерну зброю. Тегеран обвинувачення відкидає, заявляючи, що дослідження в області атомної енергії носять винятково мирний характер.

У свою чергу керівництво Ізраїлю заявило, що публічних заяв не достатньо і вимагає військового втручання. США при цьому заявили, що не мають наміру надавати військову підтримку Ізраїлю.

ИТАР ТАСС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування