Януковича й "регіоналів" у США обслуговують лобісти Мубарака

Понеділок, 24 вересня 2012, 15:29

Партію Регіонів у США обслуговують лобісти, які раніше обслуговували колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака.

Про це говориться в статті "Лобісти Хосні Мубарака на службі у Віктора Януковича", опублікованій на "Українській правді".

Головним лобістом і помічником адміністрації Віктора Януковича в дні обговорення й голосування резолюції в Сенаті США по Україні у Вашингтоні називали Ентоні Подесту (Anthony Podesta).

За версією декількох рейтингів, Подеста входить у першу п'ятірку лобістів у США. Його найскандальніший клієнт - екс-президент Єгипту Хосні Мубарак, засуджений до довічного ув'язнення.

Крім того, Ентоні Подеста близький до штабу демократів, його брат Джон Подеста - колишній голова адміністрації Білла Клінтона, сьогодні є радником Барака Обами.

Українському читачеві прізвище Подеста може здатися знайомим. Як уже повідомляла "Українська правда", цього року Партія регіонів через підконтрольну їй бельгійську компанію European Centre for a Modern Ukraine ("Європейський центр сучасної України") найняла дві американські компанії для надання послуг у сфері лобіювання.

Одна з них - Podesta Group Inc. Днями в офіційному реєстрі Сенату США з'явився звіт про співробітництво між контрагентом Партії регіонів і американських лобістів.

Контракти між European Centre for a Modern Ukraine і компаніями Podesta Group Inc. і Mercury/Clarc & Weinstock були укладені практично одразу після реєстрації резолюції по Юлії Тимошенко.

Відповідно до звітів, послуги американських лобістів протягом двох місяців офіційно обійшлися Партії регіонів в 310 тисяч доларів США.

Подробиці читайте в статті "Лобісти Хосні Мубарака на службі у Віктора Януковича".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...