Екс-прем'єра Ізраїлю засудили, зберігши можливість займатися політикою

Понеділок, 24 вересня 2012, 19:54

Єрусалимський окружний суд засудив екс-прем'єра Ізраїлю Ехуда Ольмерта до грошового штрафу і зберіг за ним можливість відновити політичну кар'єру.

Покарання за зловживання суспільною довірою зобов'язує Ольмерта виплатити 75 тисяч шекелів (близько 20 тисяч доларів) і встановлює річний випробувальний термін, повідомляють РИА Новости.

Раніше єрусалимський суд зняв найбільш тяжкі з пред’явлених йому звинувачень, включаючи шахрайство та корупцію.

Рішення суду про умовне покарання дозволить Ольмерту продовжити політичну кар'єру і виставити свою кандидатуру на найближчих виборах.

Ольмерт, за версією слідства, через інвестиційний центр лобіював інтереси свого ділового партнера і друга Урі Мессера.

У двох інших епізодах об'єднаної справи Ольмерт раніше був виправданий.

Йшлося про звинувачення в отриманні великих сум від американського бізнесмена Моріса Таланські та використанні бюджетних коштів для оплати приватних туристичних поїздок.

Ольмерт також проходить підозрюваним по виділеній в окреме судочинство "справі Холіленд" - про отримання багатомільйонних хабарів чиновниками за сприяння у будівництві престижного житлового комплексу в Єрусалимі.

Через корупційні скандали Ольмерт подав у відставку з поста прем'єра у вересні 2008 року, але продовжував виконувати обов'язки глави уряду до березня 2009, коли його змінив Біньямін Нетаньяху.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування