Охендовський: члени ЦВК не дозволять собою маніпулювати

Середа, 26 вересня 2012, 10:58

Член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявляє, що члени Центрвиборчкому аполітичні й не дозволять собою маніпулювати.

Про це він сказав в інтерв'ю 5 каналу, повідомляють "Українські новини".

"У ЦВК немає представників якоїсь політичної партії, оскільки після призначення члени ЦВК дали присягу дотримуватися позапартійної позиції й забезпечувати реалізацію й захист виборчих прав громадян України. Представників політичних сил на даний час у ЦВК немає", - розповів Охендовський.

Він також висловив упевненість у відповідальності членів виборчих комісій і їх об'єктивності.

"Рівень довіри до виборів у нашій державі, на мій погляд, набагато нижчий, ніж хотілося б бачити. Але він набагато вищий, щоб уникнути повторення тих подій, які були в 2004 році... Рівень відповідальності членів виборчих комісій вищий. Члени комісій не дозволять собою маніпулювати", - відзначив Охендовський.

У зв'язку із цим він вважає, що немає підстав закликати виборців приходити до виборчих дільниць під час підрахунку голосів для того, щоб уникнути фальсифікації результатів виборів Верховної Ради.

Охендовський також відзначив, що ця передвиборна кампанія найбільш спокійна з 2004-го року, повідомляє 5 канал.

"На мій погляд – як людини, яка має певний стосунок до організації виборів в Україні з 2004 року, усіх без винятку – мені здається, що саме от цей виборчий процес найбільш спокійний… Це, у тому числі, підтверджується й кількістю скарг, які не тільки розглядаються, а які взагалі надходять у ЦВК", - сказав він.

Охендовський додав, що кількість повідомлень про порушення під час виборчого процесу на цих виборах значно нижча, "якщо порівнювати з будь-яким попереднім виборчим процесом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування