Грип почне "косити" українців у листопаді - СЕС

Середа, 26 вересня 2012, 14:46

Державна санітарно-епідеміологічна служба прогнозує зростання захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції у листопаді.

Про це на брифінгу 26 вересня заявив голова служби Анатолій Пономаренко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Є попередні прогнози про підвищення захворюваності в листопаді. У жовтні ще не планується рання хвиля, яка бувала в нас, виходячи з досвіду моніторингу", - сказав він.

За словами Пономаренка, на даний момент ситуація в країні щодо захворюваності на грип і ГРВІ "стабільна і контрольована".

Присутній на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов відзначив, що система лікувальних установ, санітарно-епідеміологічних станцій, лабораторій цілком готова до можливості як визначення типу вірусу, так і можливості надання відповідного рівня допомоги, необхідного пацієнтові.

Крім цього, розроблений і затверджений перелік медикаментів, які обов'язково повинні бути в наявності в лікувальних установах.

За словами Толстанова, у роздрібній мережі є більше 12 мільйонів упаковок ліків, необхідних для надання медичної допомоги при захворюванні на гострі респіраторні вірусні інфекції, серед них більше 2,7 мільйона упаковок – це вакцини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування