Колесніченко вже потягнув письменника до суду за "наклеп"

Середа, 26 вересня 2012, 19:21

Депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко подав до суду на письменника Юрія Винничука про захист честі, гідності та ділової репутації.

Про це "Українській правді" повідомив сам письменник.

Він розповів, що у середу йому прийшла постанова Дарницького райсуду Києва (суддя Вовка Є.І., секретар Шамрай І.В.) щодо направлення позовної заяви Колесніченка за підсудністю до Личаківського райсуду Львова.

"Оце щойно цю ухвалу отримав. І думаю собі: чим же ж я, прости Господи, міг образити Колесніченка, якщо у моїх статтях я писав лише про Вадіка Калєснічєнка – провокатора і брехуна. І ніколи жодним словом не міг образити таку поважну персону як Вадим Колесніченко", - зазначає він.

 

Винничук уточнив, що самої позовної заяви "не отримав, тож і гублюся в здогадах".

"Але думаю собі, якщо так далі піде, то подадуть на мене до суду і Дон Вітторіо, рицар Золотого Унітазу, і Інна Геббельсівна Богохульская, і Пєтя Красножопий, і Чєчьоткін, і Табаковіч, і усі решта цих... як їх... ну, на пі...", - заявив письменник.

"Можна лише уявити собі, як товариш Колесніченко буде у суді бити себе в груди і переконувати, що провокатор Калєснічєнка і він - це одна особа. Але тоді це свідчитиме про роздвоєння особистості. Отже залишиться єдиний вихід - інтенсивне лікування у психдиспансері", - підсумував він.

"Очевидно йдеться про мої статті на ТСН і в Пост-поступі", - підсумував Винничук.

Як відомо, Винничук автор скандального вірша "Убий під...аса". Він також веде щотижневу сторінку під іменем Юзя Обсерватора в газеті "Post-Поступ", де є головним редактором. В дописах фігурують Дон Вітторіо, рицар Золотого Унітазу, та інші.

23 січня до Винничука додому прийшли міліціонери і зажадали письмових пояснень із приводу його вірша "Убий під...аса", прочитаного декілька місяців тому в Києві на заході "Ніч еротичної поезії".

Підставою для цього стала скарга до Генпрокуратури депутата від Компартії Леоніда Грача, який вважає, що згаданий вірш є порнографічним твором, а також містить у собі заклики до насильницького повалення чинної влади. Депутат-комуніст написав звернення після листа політолога Володимира Бондаренка з приводу віршів Винничука.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування