У Черкасах погрожували опозиційному кандидату і його родині

Субота, 29 вересня 2012, 20:32

У Черкасах в суботу УБОЗ затримав чоловіка, який погрожував розправою кандидату в депутати в окрузі № 197 Леоніду Даценку та його дітям.

Про це кандидат від "Батьківщини" Даценко розповів у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Цей чоловік сказав мені: "У нас є компромат на всіх вас. Ми вас відстежуємо вже тривалий час - від початку виборчої кампанії. І ми знайдемо, як у будь-який спосіб викинути цей компромат, облити вас перед лідерами в Києві", - говорив він. Буквально по прізвищах він називав опозиційних кандидатів і говорив, що такі зустрічі можуть бути з усіма", - розповів Даценко.

"Пропозиція завершилася тим, що не всі ми вічні під місяцем. Потім він сказав: "У тебе є дочки в Києві. Можна зараз зробити один дзвінок увечері...". Я сказав, що готовий пожертвувати всім (і собою), але дітьми - ні. Раз така справа, то буду писати заяву про зняття", - сказав кандидат.

За словами політика, вони з шантажистом домовилися про зустріч зранку в суботу, щоб написати заяву про зняття з виборів і відвезти його до ЦВК. Тоді кандидат записав розмову і заявив невідомому, що йому знадобиться 2 години на збори.

Потім Даценко пішов в УБОЗ і написав заяву про погрози. Опергрупа УБОЗ, як стверджує політик, затримала підозрюваного.

"Це виявився якийсь безробітний з Києва. Можна припускати, куди ведуть корені. Якщо є кандидат від опозиції, то зрозуміло, кому це потрібно", - стверджує Даценко.

У той же час представники УБОЗ поки не підтвердили інформацію про затримання людини, яка погрожувала політику.

У коментарі "Інтерфакс-Україна" оперативний черговий черкаського УБОЗ Сергій Шпак зазначив: "На даний момент у мене інформації про те, що якусь людину затримували, немає. Хто погрожував, зараз встановлюється. До нас звернувся кандидат ВО "Батьківщина" по 197 одномандатному округу Даценко Леонід Миколайович 1963 року про те, що невідомий чоловік шляхом погроз йому і членам його сім'ї змушував відмовитися балотуватися в народні депутати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News