Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиції дозволили мітингувати в Чернігові

Неділя, 30 вересня 2012, 20:55

У неділю ввечері Київський апеляційний адмінсуд задовольнив скаргу Об’єднаної опозиції і дозволив проведення мітингу на Красній площі Чернігова 1 жовтня.

Суд скасував як незаконне рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 28 вересня, що задовольнив позов Чернігівської міськради до місцевої організації ВО "Батьківщина" з вимогою заборонити мітинг Об’єднаної опозиції, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

Основною мотивацією Київського апеляційного адмінсуду було те, що такі рішення судів порушують принцип рівних прав учасників виборчого процесу на агітацію. Окрім того, місцева влада не надала достатніх доказів необхідності заборони мітингу Об’єднаної опозиції.

Зустріч голови Ради Об’єднаної опозиції Арсенія Яценюка з жителями Чернігівщини розпочнеться на Красній площі о 19.00.

Як повідомлялося, у суботу суд задовольнив позов Чернігівської міськради до Чернігівської облорганізації "Фронту змін", в якому міська рада вимагала заборонити мітинг Об’єднаної опозиції 1 жовтня.

Суд мотивував своє рішення тим, що місцева влада та органи самоврядування нібито не зможуть забезпечити охорону громадського порядку під час мітингу.

За день до цього Чернігівський адмінсуд виніс аналогічне рішення за позовом міськради до міської організації ВО "Батьківщина", заборонивши мітинг із тієї самої причини.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування