Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керівник податківців: у телеканалу ТВі непрозора структура власності

Понеділок, 1 жовтня 2012, 08:59

Керівництво телеканалу ТВі використовувало претензії Державної податкової служби в політичних цілях.

Про це в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна" заявив глава ДПС Олександр Клименко.

"Ми всім, у кого знайшли порушення, виставляємо однакові претензії, і всі платять гроші до бюджету. Основна теза - податки повинні платити всі. Якщо є податкові ризики, то нікому немає поблажок і індульгенцій. Я дуже незручний голова податкової служби, мені немає сенсу комусь підлещуватися", - сказав він.

"Що стосується TBi, то його структура власності досить сумнівна. Є рішення американського суду, в якому зазначено, що шляхом рейдерського захоплення один власник забрав канал в іншого", - зазначив Клименко.

"Суд був між Володимиром Гусинським і Костянтином Кагаловським. Ви ж американському суду довіряєте?", - запитав чиновник.

За його словами, "у каналу накопичувався податковий кредит, і раптом в 2011 році в звітності зроблено коректування за 3 роки". "А всі декларації підписував Микола Княжицький", - додав Клименко.

"Він генеральний директор і головний бухгалтер без економічної освіти. Два в одному. Ми знайшли порушення в податковій звітності телеканалу. Ми повинні були їх не помітити тільки тому, що це TBi?", - Зазначив він.

"Ми жодного разу не втручалися в редакційну політику телеканалу. Головний аргумент TBi полягає в тому, що суд прийняв рішення на їхню користь. Ми оскаржили це рішення, і суд апеляційної інстанції визнав нашу правоту. TBi погодився і сплатив гроші. У чому тут переслідування?", - заявив глава податкової.

За його словами, "якщо телеканал не згоден з рішенням суду, він має право подати касацію".

"Особисто я впевнений, що керівництво телеканалу використовувало цю ситуацію в політичних цілях", - додав Клименко.

Як відомо, 12 липня податківці на телеканалі вилучили документи, що стосуються фінансово-господарчої діяльності підприємства.

Податкова міліція Солом'янського району Києва порушила кримінальну справу проти гендиретора ТВі Княжицького за підозрою в навмисному ухилянні від сплати податків на суму 3,025 мільйона гривень.

Гендиректор назвав такі дії тиском Податкової міліції на ТВі. Пізніше телеканал оголошував збір коштів для виплати боргу телеканалу, і 24 вересня ТВі розрахувався з ДПС.

Княжицький балотується до Верховної Ради за списком опозиції під 11 номером.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування