ДАІ випробує алколазер, що "винюхує" п'яних водіїв за 300 метрів

Понеділок, 1 жовтня 2012, 13:25

ДАІ планує випробувати прилад російського виробництва, який дозволяє виявляти на дорозі нетверезих водіїв за кермом автомобілів на відстані декількох сотень метрів.

Про це на брифінгу 1 жовтня повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника управління ДАІ МВС Володимир Рєзников, повідомляє УНІАН.

"У наших колег з Росії є такий спеціальний технічний прилад, який називається "Бутон", який на відстані приблизно 300 метрів сигналізує співробітникам ДАІ про те, що в салоні автомобіля, що наближається, або у водія, або в пасажира є ознаки алкогольного сп'яніння", - сказав він.

При цьому Рєзников відзначив, що упродовж двох тижнів має намір докласти міністрові внутрішніх справ Віталію Захарченку про досвід використання в Росії цього приладу, після чого, швидше за все, буде прийнято рішення про його експериментальне використання в Україні.

Залежно від результатів випробування й проходження сертифікації в Україні цей прилад буде придбаний і переданий на використання інспекторам ДАІ, додав Рєзников.

Він також додав, що Державтоінспекція має намір відмовитися від використання приладів контролю швидкісного режиму транспорту, які не обладнані функцією фото- і відеофіксації, до 2013 року.

Про це на брифінгу повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника департаменту ДАІ Володимир Рєзников, повідомляють "Українські новини".

"Я певен, що ми до кінця року, а можливо, навіть раніше, повністю відійдемо від використання приладів, які фіксують швидкість і не мають функції фото- і відеозйомки, таких як "Беркут", "Іскра" і "Радіс", і будемо використовувати для контролю дорожнього руху прилади, які мають функцію фото- і відеофіксації, а саме прилад "Гарпун" на базі приладу "ТруКам" або приладу "Візир", - сказав він.

Рєзников відзначив, що нове обладнання в місцях концентрації дорожньо-транспортних випадків буде встановлено в спеціальні антивандальні бокси.

При цьому керування приладом буде здійснюватися співробітником ДАІ дистанційно з поста ДАІ або з патрульного автомобіля, і у випадку фіксації перевищення швидкості автомобіль порушника ПДР буде відразу зупинятися.

Як відомо, згідно з діючими правилами, швидкість руху автотранспорту в населених пунктах не повинна перевищувати 60 км/год, житлових і пішохідних зонах – 20 км/год, поза населеними пунктами – 90 км, на автострадах – 130 км/ч.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...