Суд у США випустив під заставу шпигунку українського походження

Середа, 10 жовтня 2012, 10:41

Федеральний суд Х'юстону випустив під заставу громадянку США українського походження Світаліну Загон, підозрювану у шпигунстві.

Про це повідомляють РІА Новини.

Загон, яку було доставлено до залу суду після рішення про звільнення з-під арешту у п'ятницю, 5 жовтня, приписано окрім поручительства про заставу у розмірі 250 тисяч доларів внести 35 тисяч доларів.

Однак суд залишив під вартою Анастасію Дятлову, також обвинувачену у справі про незаконний експорт технологій подвійного призначення до Росії.

Суддя Джордж Хенкс мотивував своє рішення тим, що у Дятлової недостатньо міцні зв'язки з США і недостатні активи, щоб гарантувати те, що вона не переховуватиметься від суду.

Ще одну заарештовану - уродженку Азербайджану Людмилу Багдікян випущено під поручительство її натуралізованих у США сина і дочки з гарантією сплати 100 тисяч доларів у разі порушення режиму домашнього арешту.

Як відомо, 11 осіб були затримані в США. Влада пред'явила їм обвинувачення в незаконному експорті високотехнологічних мікроелектронних пристроїв зі США в Росію.

8 осіб перебувають у США й, за рішенням суду Х'юстона, були взяті під варту.

МЗС заявило, що громадян України серед затриманих немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування