Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерти: Конституційної більшості у влади не буде

Середа, 10 жовтня 2012, 14:24

Експерти сумніваються, що влада сформує конституційну більшість у парламенті після парламентських виборів.

Про це вони сказали на прес-конференції, повідомляють Українські новини.

На думку директора Центру політичних досліджень "Пента" Володимира Фесенка, Партія регіонів сумарно отримає від 180 до 200 мандатів у наступному скликанні за партійними списками і мажоритарною частиною.

З цієї кількості близько 75 мандатів ПР отримає за партійними списками і близько 115-120 - за мажоритарними округами.

Крім цього, він зазначив, що ПР зможе формувати більшість у наступному скликанні в основному за рахунок мажоритарних депутатів, які балотуються в порядку самовисування.

Однак при цьому, на його думку, ПР не вдасться сформувати конституційну більшість депутатів.

"Конституційної більшості зараз явно не буде", - сказав він.

Фесенко зазначив, що це питання може виникнути не раніше, ніж стане актуальним питання внесення змін до Конституції, для якого необхідна підтримка мінімум 300 депутатів.

Крім того, за його прогнозами, "Свобода", "Батьківщина" та УДАР зможуть отримати 160-170 мандатів або більше за умови ефективної роботи з єдиними кандидатами на мажоритарних округах.

За прогнозами голови правління комітету виборців Олександра Черненка, влада збереже більшість у наступному парламенті в кількості 240-250 мандатів.

"Я не думаю, що в Україні буде конституційна більшість після виборів на підтримку чинної влади, але десь на рівні 240-250 голосів, як воно, у принципі, є й сьогодні, що чинна влада буде мати", - сказав він.

У свою чергу, директор Центру політичний досліджень і конфліктології Михайло Погребинський вказав, що ПР, ймовірно, зможе самостійно, тільки за рахунок своїх депутатів, сформувати відносну більшість у кількості мінімум 226 депутатів.

Однак він зазначив, що питання створення конституційної більшості може виникнути швидко у зв'язку з необхідністю втримання простої більшості й внесень для цього змін до Конституції в частині відомості імперативного мандата, тобто заборони депутатам переходити по фракціях.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування