Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк хоче з кожного мажоритарника-опозиціонера обіцянку діяти спільно

Четвер, 11 жовтня 2012, 17:39

Опозиційні партії та кожен єдиний кандидат-мажоритарник від опозиційних сил мають підписати політичну угоду про спільні дії в парламенті.

Про це заявив голова Ради Об’єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на прес-конференції в Донецьку, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

Він нагадав, що кожен із кандидатів в депутати від ВО "Батьківщина" прийняв присягу і несе ряд політичних зобов’язань, "починаючи з того, що він повинен вступити до фракції ВО "Батьківщина" і закінчуючи тим, що він зобов'язаний проголосувати за наш пакет законів".

"В рамках політичної співпраці з різними політичними силами треба сьогодні чітко зазначити, хто і що буде робити в новій Верховній Раді, і щоб така угода була скріплена не тільки підписами політичних лідерів, а щоб під цією угодою поставили підписи ті кандидати в депутати, які будуть висунуті в одномандатних мажоритарних округах як єдині кандидати", - заявив Яценюк.

Він оголосив 7 пунктів, які мають бути предметом цієї угоди.

"Не дати можливості змінити Конституцію президенту Януковичу під себе, за якою він захоче обиратися в парламенті і відібрати право українців фактично вибирати собі владу", - заявив Яценюк.

Наступний пункт угоди – голосування за закон про порядок імпічменту президента і створення тимчасової парламентської комісії з питання імпічменту.

Усі депутати від опозиційних сил також мають проголосувати за продовження мораторію на продаж землі до 1 січня 2016 року і домагатися формування земельного ринку і встановлення державної гарантованої ціни на землю, "яка повинна бути на рівні країн-членів ЄС, щоб не допустити скупку за копійки і перепродаж української землі", заявив Яценюк.

За його словами, предметом політичних домовленостей повинен бути і закон про відкликання народних депутатів: "Повинна бути юридична відповідальність членів парламенту за невиконання своїх обіцянок".

"У такому політичному пакеті повинно бути прийняття рішення про особисте голосування і введення кримінальної відповідальності за голосування чужими картками", - додав Яценюк.

Крім того, наголосив він, в угоді мають бути пункти щодо скасування Податкового кодексу та ухвалення Кодексу економічного зростання, а також про скасування пенсійної реформи та ухвалення власної реформи пенсійної системи.

Яценюк наголосив, що рішення про спільні дії опозиційних сил мають прийматися прозоро і публічно, щоб народ зрозумів, "що зміниться в новому парламенті".

На запитання про можливість узгодження мажоритарників із УДАРом, він відповів, що ОО "Батьківщина" та ВО "Свобода" домовилися узгодити кандидатів на мажоритарних округах.

"Сподіваюсь, що таке рішення буде нами взаємно ухвалене ще з однією партією – це партія УДАР. Це дасть можливість кардинально змінити виборчу картину…", - сказав Яценюк.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування