Львів не збирається погоджувати з Табачником свої підручники

Четвер, 11 жовтня 2012, 18:21

Міський голова Львова Андрій Садовий заявляє, що посібники з історії, видані у Львові, не потребують погодження Міністерства освіти.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За словами Садового, посібники з історії для 5 та 10-11 класів, не потребують погодження міністерства, бо є не основним підручником, а "додатковим джерелом інформації".

"Завдання школи – дати дитині всесторонню освіту, всесторонні знання. Ці посібники, які були випущені за сприяння Львівської міської ради, не потребують жодного погодження в міністерстві освіти. Це – додаткові книжки", - сказав міський голова.

Він додав, що всі вчителі історії, і директори шкіл, "активно їх використовують і будуть використовувати в своїй роботі".

"Наші діти повинні знати правду про історію нашої держави. Тому міністерство нехай займається своєю роботою, а ми будемо робити все від нас залежне, щоб наші діти отримували правдиву історію про життя нашого народу", - підсумував Садовий.

Як відомо, на замовлення Львівської міськради було випущено новий посібник з історії України, у яких Голодомор представлено як геноцид, а Українська повстанська армія - як борець за волю України.

Після цього Міністерство освіти і науки направило в головні управління освіти лист, у якому сказано, що всі підручники і посібники, які використовуються в навчальному процесі, мають бути погоджені міністерством.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News