Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США позмагалися претенденти на віце-президентське крісло. Поговорили про аборти та Кеннеді

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 08:29

У дебатах двох претендентів на посаду віце-президента США Пола Райана та Джо Байдена з невеликим відривом переміг представник республіканців.

Такими є результати опитування, проведеного  СNN одразу після дебатів.

Райан йде від республіканської партії, Байден - від демократів.

Зазвичай дебати віце-президентів не привертає великої уваги глядачів, однак цього разу за ними слідкували багато людей через невдалий виступ Барака Обами на дебатах з Міттом Ромні.

Згідно з опитуванням, Райн випереджає свого опонента на 4%, які знаходяться в межах статистичної похибки. Так 48% вважають, що у дебатах переміг Райан, а 44% вважають, що перемогу отримав Байден.

 

Всього було опитано 381 зареєстрованого виборця, які дивились дебати. Похибка вибірки складає 5%.

Водночас за даними CBS, у дебатах переміг Байден, який надрав 50%. 31% вважає , що  у дебатах переміг Райан.

Під час дебатів обговорювали питання Сирії, Афганістану, Ірану. Райан звинуватив Обаму та Байдена в тому, що вони "розвали" зовнішню політику США. 

Байден нагадав, що у 2014 році буде виведено війська з Афганістану.

"Найменше, що потрібно зараз США, це затяжна війна на Близькому Сході", - сказав Джо Байден.

Пол Райан сказав, що республіканці не проти оголошеної дати виведення військ, але проти того, "щоб терористи відмітили в календарі 2014-й рік і точно знали, що ми підемо".

Висуванець республіканців наголосив, що у 2014 році США мають оцінити ситуацію і лише тоді ухвалити остаточне рішення.

Барак Обама уважно слідкує за дебатами. Всі фото CNN via Getty Images

Також під час дебатів Райан припустився вислову, якій за оцінками експертів може дуже негативно вплинути на кампанію і відштовхнути жінок. Йшлося про аборти.

Відповідаючи на питання, як їхні релігійні погляди впливають на питання абортів Райан відповів, що він проти абортів за виключенням випадків, коли вагітність загрожує життю матері, або через інцест. При цьому Байден заявив що він категорично не згоден зі своїм опонентом.

Також вони говорили про чуттєву тему податків.

Райан заявив, що кандидат в президенти Ромні не збираєтсья підвищувати податки для середнього класу, Байден заявив, що це математично неможливо.

"Це можливо, це вже робилося кілька разів, Джон Кеннеді зменшував податки і підвищував доходу в бюджет", - заявив Райан.

"О, то ви тепер Джон Кеннеді?" –  зіронізував Байден. Кеннеді був демократом, а Райан представляє республіканську партію.

Як відомо, в результаті дебатів між кандидатами в президенти Обамою та Ромні, республіканець почав випереджати діючого президента у соціологічних опитуваннях.

Наступний раунд дебатів відбудеться 16 жовтня. Обама і Ромні відповідатимуть на питання аудиторії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування