Посол у Брюсселі: заяви про Тимошенко не гальмують підготовку угоди з ЄС

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 14:47

Заяви європейських політиків щодо ув’язнення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка жодним чином не позначилися на процесі підготовки угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це повідомив посол України в Брюсселі, представник України у НАТО Ігор Долгов в інтерв'ю "Економічній правді".

"Саміт "Україна - ЄС" відбувся, як і планувалося. А угода не була тоді готова до підписання, вона не була навіть парафована. В липні 2012 року цю угоду парафували. Тепер європейська комісія проводить технічні роботи", - розповів він.

"Текст парафований англійською мовою. Його обсяг - близько 1,5 тисячі сторінок. В Європейському союзі 24 офіційні мови. На ці 24 офіційні мови 1,5 тисячі сторінок треба перекласти. Тому нема поки що готового документа для підписання", - додав посол.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи позначилися заяви єврочиновників про Тимошенко і Луценка на підготовці угоди, Долгов запевнив, що цього не відбулося.

"На процесі роботи над угодою - ні, тому що експерти продовжували наполегливо працювати і довели цю роботу до кінця, тобто до парафування", - заявив він.

"Те, що кажуть представники ЄС, у тому числі єврокомісар Фюле, це теж факт, який ви чули. Недавно у Ялті він сказав, що час підписання угоди буде визначатися залежно від того, як пройдуть вибори, і як будуть виглядати ті чи інші справи", - нагадав посол.

"Але почути від мене, що це все європейську інтеграцію зупинило - це ви не почуєте. Я повертаюсь до технічних проблем... Ще не готовий сам документ", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування