У Миколаєві затримали активістку, яка йшла на мітинг до "Регіонів"

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 17:41

У Миколаєві співробітники міліції затримали громадську активістку, керівника організації "Демократичний Альянс" Євгенію Матейчук.

Про це сайту "Пpecтyпнocти.HET" розповів її колега по громадській організації "Громада проти беззаконня" Максим Завтура.

За словами активіста, вони разом із Матейчук збиралися побувати на мітингу Партії регіонів біля Будинку культури "Молодіжний" за участю голови ПР і прем’єр-міністра Миколи Азарова, який 12 жовтня перебуває з візитом у Миколаєві.

Завтура зазначив, що вони домовлялися зустрітися на перетині вулиці Васляєва й проспекту Жовтневий, але Євгенія затримувалася. Він вирішив їй зателефонувати на мобільний і почув від Матейчук, що її забирають у Ленінський райвідділ міліції прямо з квартири.

Як повідомив ресурсу черговий райвідділу близько п’ятої вечора, Матейчук справді перебуває у будівлі відділку. При цьому причиною її затримання в РВВС назвали те, що вона намагалася кинутися під машину, і її затримали для проведення бесіди.

"З нею поспілкуються і відпустять", - сказав черговий.

За словами Завтури, Євгенію Матейчук могли затримати через їхній намір розповсюджувати просвітницькі листівки під час мітингу біля Будинку культури.

Пізніше стало відомо, що Maтeйчyк тримали 1,5 години в paйвідділі міліції, розпитуючи про проведені нею раніше акції і серії нерозкритих убивств.

За її словами, її везли у білому мікроавтобусі, у якому разом з нею знаходилися 13 співробітників міліції.

"Все у райвідділі якийсь співробітник Владислав Соловйов, за словами активістки, розпитував її про акцію, яку Матейчук проводила 11 жовтня під мерією Миколаєва, про її особисте життя, з ким вона живе, чим заробляє на життя і так далі", - йдеться у повідомленні.

"Євгенія відмовилася давати якісь свідчення, після чого її почали розпитувати про те, чи знає вона щось про серію вбивств валютників у Миколаєві, про вбивство молодої дівчини у парку Ленінського комсомолу", - пише видання.

Також їй поставили питання, чи не збиралася вона проводити якісь акції під час мітингу Партії регіонів біля ДК "Молодіжний".

Крім того, за словами Матейчук, вона не могла взяти трубку телефону, тому що весь час її перебування у кабінеті райвідділу її тримали за руки.

Тим часом, черговий райвідділу міліції пояснив дії співробітників тим, що дівчина нібито намагалася кинутися під автомобіль, а міліціонери, очевидно, її зупинили і привели у райвідділ, щоб з'ясувати причину її дій.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News