Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал": NDI не володіє всією інформацією

Субота, 13 жовтня 2012, 09:36

Представники Національного демократичного інституту міжнародних відносин (NDI) не володіють повною інформацією про перебіг виборчої кампанії в Україні.

Про це заявив нардеп від Партії регіонів Володимир Вечерко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

"На сьогоднішній день в Україні від NDI зареєстровано всього шість міжнародних спостерігачів. Із них двоє були зареєстровані 22 серпня, а решта - 27 вересня. Незважаючи на це, троє представників NDI провели прес-конференцію в середині вересня, хоча на той момент у ЦВК були зареєстровані лише двоє спостерігачів цієї організації ", - зазначив Вечерко.

Також нардеп від Партії регіонів зазначив, що спостерігачі від NDI змінили акценти всупереч міжнародним стандартам.

"Другий момент - на своїй вересневій прес-конференції замість того, щоб говорити про те, що вибори є демократичними в тому випадку, якщо їх результати відображають волевиявлення народу, спостерігачі змінили акценти, сказавши, що вибори будуть вважатися демократичними, якщо з ними погодяться учасники виборчого процесу", - додав політик.

У теж час він нагадав, що згідно з міжнародними стандартами вибори є демократичними, якщо їх результати відображають волевиявлення виборців.

Також Вечерко зауважив, що NDI не повною мірою володіє інформацією про законотворчий процес в Україні, якому, тим не менше, дає оцінку.

"Його представники кажуть: як погано, що у Верховній Раді знаходиться законопроект про криміналізацію відповідальності за наклеп. Насправді ще 2 жовтня Рада зняла з розгляду дане питання", - підкреслив Вечерко.

Як повідомлялося, НДІ у своєму звіті заявив, що Україна не виконала рекомендацій його передвиборчої делегації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування