Януковича просять ветувати закон про захист персональних даних

Субота, 13 жовтня 2012, 10:21

Експерти просять президента Віктора Януковича ветувати ухвалені 2 жовтня зміни до Закону "Про захист персональних даних".

Про це йдеться у зверненні до президента експертної ради з питань свободи інформації та захисту приватності при представникові Уповноваженого з питань доступу до публічної інформації та захисту персональних даних, повідомили УНІАН в Управлінні інформаційної політики та аналітичної діяльності секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

У зверненні наголошується, що окремі положення ухваленого закону суперечать Конституції України та не відповідають повною мірою європейським стандартам.

Крім того, після першого читання законопроект було доповнено положеннями, які необґрунтовано розширюють повноваження державного органу з питань захисту персональних даних та самі по собі становлять істотну загрозу для права на приватність.

У зв’язку з цим Експертна рада закликає Януковича застосувати право вето до закону і повернути його у Верховну Раду для доопрацювання.

2 жовтня парламент ухвалив в цілому внесення змін до закону "Про захист персональних даних".

Цим змінено сферу дії закону, у тому числі визначено, що його дія поширюється на всі дії з обробки персональних даних, а не тільки в базах персональних даних.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News