Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна знайшла розуміння МВФ щодо тарифів на газ - міністр

Субота, 13 жовтня 2012, 12:14

Питання виконання Україною зобов'язань перед МВФ щодо підвищення тарифів на газ для населення вже не стоїть так принципово і жорстко, як раніше.

Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив міністр фінансів Юрій Колобов.

"Наша позиція наступна: питання підвищення тарифів дуже соціально чутливе для наших громадян. І наше населення в більшості своїй поки не може оплачувати ринкову ціну. Тож ми дуже активно зараз працюємо, щоб значно знизити цей ринковий рівень газових цін за рахунок власних зусиль, можливостей і ресурсів", - сказав міністр.

"Ми розповіли колегам з МВФ, що вже зроблено з нарощування внутрішнього видобутку, енергоефективності, альтернативних джерел (зокрема, зараз працюємо над проектом заміщення в промисловості газу на вугільний пил). Ми показали, що питання не стоїть на місці, і знайшли розуміння" , - запевнив він.

За словами міністра, коли місія МВФ прибуде до Києва, обговорення цих питань продовжиться.

Україна домагатиметься можливості співвіднести питання підвищення тарифів з процесами реформування енергетичної галузі, які зараз відбуваються, в перспективі до п'яти років, сказав Колобов.

З іншого боку, говорить глава Мінфіну, це в корені неправильно, що бюджет повинен компенсувати "Нафтогазу" і ту частину різниці в тарифах, яку недоплачують заможні громадяни, які споживають газ якраз у найбільших обсягах.

І в цьому випадку повинна працювати система адресної допомоги малозабезпеченим громадянам: вони можуть і повинні отримувати компенсації і субсидії як по комунальних тарифах, так і за цінами на газ.

"Але бідні точно не повинні платити за багатих. З цього приводу у нас теж є взаєморозуміння з представниками Фонду", - сказав Колобов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування