Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Донецьку жителів запрошували на неіснуючу дільницю

Неділя, 14 жовтня 2012, 11:06

У суботу мобільна група місії міжнародних спостерігачів CIS-EMO виявила в Кіровському районі Донецька неіснуючу виборчу дільницю.

Під час перебування групи в місті було встановлено, що жителям Кіровського району розсилається кілька різних запрошень на одні й ті ж вибори, повідомляє прес-служба місії.

При цьому адреси цієї дільниці в листах були вказані різні: вул. Коксохімічна, 7 та вул. Россошанська, 6. Приїхавши за першою з адрес, спостерігачі не виявили нічого, а за другою дійсно знаходилася виборча дільниця № 141817.

"Така технологія заплутування виборців цілком може бути використана для зниження явки тією політичною силою, якій у даному регіоні слід побоюватися "надмірної" активності громадян", - коментує ситуацію головний науковий консультант CIS-EMO Станіслав Бишок.

"Людина, яка піде голосувати за підробленою адресою і не знайде там нічого, навряд чи повернеться на "правильну" дільницю, зрозумівши, що її дезінформували. Таким чином, її голос або пропаде, або ним скористається хтось іще", - додає консультант CIS-EMO.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування