Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко залишать у лікарні

Неділя, 14 жовтня 2012, 17:19

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко продовжить лікування в ЦКЛ № 5 "Укрзалізниці".

Про це повідомив журналістам глава німецької клініки "Шаріте" Карл Макс Айнхойпль після відвідин лікарні, передає Інтерфакс-Україна.

"Спільно було прийняте рішення продовжити терапевтичне лікування пані Тимошенко спільно українською і німецькою стороною. І це буде проводитися тут, у лікарні в Харкові", - заявив лікар.

Він подякував українським колегам за "колегіальну та плідну" співпрацю.

Айнхойпль зазначив також ряд успіхів у процесі реабілітації Тимошенко. "У першу чергу, симптоматика болю знизилася. Мобільність кінцівок, в першу чергу, це мобільність ніг, також істотно зросла. Але що стосується силових можливостей пацієнтки, то тут ми не можемо сказати, що задоволені результатом", - підкреслив німецький лікар.

За його словами, в умовах, в яких проводиться лікування Тимошенко, виникають певні складнощі, пов'язані з українським законодавством.

"Ці умови (лікування) не оптимальні, оскільки немає можливості у відповідності з українським законодавством проводити довірчі бесіди між лікарем і пацієнтом", - підкреслив Айнхойпль.

Він зазначив, що реабілітація відбувається не так, як хотілося б, в зв'язку з сильним стресом, який відчуває Тимошенко. З цієї причини лікар відмовився відповідати на запитання про мінімальні строки продовження лікування екс-прем'єра в харківській лікарні.

"Проблема, яка знову і знову відкидає наші досягнення в терапії назад, - це дуже сильний стрес, який відчуває пацієнтка. І давайте не будемо чинити додатковий тиск на пацієнтку, встановлюючи якісь терміни", - заявив лікар.

Айнхойпль також уникнув відповіді на питання, чи може Тимошенко брати участь у засіданні суду в понеділок, 15 жовтня.

Лікар додав, що німецьким медикам доводиться працювати в умовах тиску. "Не чиниться безпосередній тиск на нас, просто вся ситуація створює загальний тиск", - зазначив Айнхойпль.

Раніше українські лікарі заявляли, що збираються поставити перед німецькими питання про доцільність подальшого перебування Тимошенко в лікарні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування