Кандидати, яких нібито знімуть заради Кличка, про це не знають

Неділя, 14 жовтня 2012, 18:58

Ряд кандидатів від "Батьківщини", яких партія "УДАР" пропонує зняти на свою користь, не мають ніякої інформації з цього приводу.

"Згідно з тією інформацією, яку я маю, немає таких домовленостей. Більш того, я думаю, що це не відповідає дійсності", - сказав кандидат у депутати від 222-го округу Дмитро Андрієвський, кандидатуру якого УДАР пропонує зняти на користь Рени Назарової.

За словами Андрієвського, його кандидатура не буде знята на з'їзді партії "Батьківщина" в понеділок, повідомляє ВВС Україна.

Також і кандидат в окрузі № 216 Ксенія Ляпіна заявила, що після публікації рішення партії УДАР проводила консультації з цього приводу з керівництвом "Батьківщини".

"По-перше, ніяких переговорів щодо можливості зняття моєї кандидатури зі мною ніхто не вів. По-друге, соціологія показує мою перевагу над Давиденком від 8 до 10%. По-третє, "Батьківщина" не може погодитися на зняття на користь Давиденка, оскільки він був зрадником київської міської "Батьківщини", коли він вийшов з її фракції. Ці три чинники говорять про те, що це стовідсоткова провокація", - сказала Ляпіна.

Кандидат в окрузі № 217 Олександр Бригинець, кандидатуру якого УДАР пропонує зняти на користь Юрія Крикунова, повідомив, що йому невідомо про будь-які переговори, які представники "Батьківщини" вели з відкликання його кандидатури.

До того ж, керівник київського штабу і член президії політради партії "Батьківщина" Юрій Одарченко заявив ВВС Україна про категоричну незгоду його організації з діями партії УДАР.

"Ми вважаємо їх спрямованими на зрив процесу об'єднання опозиційних сил і створення умов для перемоги провладних кандидатів. Зняття наших кандидатів пропонується на основі невідомо яких методик. Нам взагалі невідомо, що стало підставою для таких заяв Кличка", - сказав він.

Крім того, кандидат від Об'єднаної опозиції Олександр Чорноволенко, якого УДАР пропонує зняти в 220 окрузі м. Києва, не буде знімати свою кандидатуру на користь кандидата Івана Фіщенка від "УДАРу".

"Нехай кандидатуру знімає Фіщенко, ніж я буду знімати свою кандидатуру, якщо я - найсильніший кандидат в окрузі... Я бачив соціологічне опитування, і я там на першому місці", - цитує прес-центр Київського регіонального штабу Об'єднаної опозиції слова Чорноволенка.

У теж час Чорноволенко зазначив, що "Батьківщина" ще не пропонувала зняти йому свою кандидатуру, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Раніше прес-служба ВО "Батьківщина" повідомила, що на з'їзді у понеділок юридично оформить зняття частини своїх кандидатів у мажоритарних округах на користь кандидатів від партії "УДАР".

При цьому політрада Об'єднаної опозиції буде рекомендувати з'їзду партії "Батьківщина" ухвалити рішення про зняття своїх кандидатів на користь кандидатів від "УДАРу" у 26 округах, а не 22-х, як запропонував "УДАР".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування