Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свобода" погодилася на коаліцію з "Батьківщиною" і "УДАРом"

Неділя, 14 жовтня 2012, 20:15

ВО "Батьківщина" пропонує підписати угоду про створення коаліції з ВО "Свобода" та партією "УДАР" у Верховній Раді 7-го скликання.

Про це повідомив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Як передає "Інтерфакс-Україна", текст політичної угоди був схвалений делегатами 25-го з'їзду ВО "Свобода" у неділю в Києві.

Першочерговими завданнями такої коаліції, підкреслюється в тексті угоди, повинно стати недопущення внесення президентом змін до Конституції з метою обрання президента в парламенті.

Крім того, коаліція демократичних сил має намір прийняти закон про імпічмент президента і створити слідчу комісію щодо відсторонення Віктора Януковича від влади, розпочати процедуру імпічменту чинного президента.

Також серед першочергових завдань - прийняття заходів з визволення політичних в'язнів, зокрема лідера опозиції Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Крім цього, серед першочергових завдань - прийняття закону про відкликання народних депутатів, про зняття депутатської недоторканності, закон про продовження мораторію на продаж землі, скасування Пенсійної реформи, забезпечення ратифікації угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, денонсація "зрадницьких" Харківських угод.

При цьому делегати з'їзду внесли до проекту політичної угоди в числі першочергових заходів - скасування закону про основи державної мовної політики. На цьому наполягла депутат Львівської облради Ірина Фаріон.

У свою чергу лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок висловив сумнів, що на сьогоднішній день є домовленості між ВО "Батьківщина" та "УДАРом" про підписання такої угоди.

"Я не дуже розумію, навіщо підтягувати "УДАР" в даній ситуації, але в Яценюка, у "Батьківщини", очевидно, є свої аргументи і свої думки з цього приводу", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування