У НДІ занепокоєні адмінресурсом, погрозами і насильством на виборах

Понеділок, 15 жовтня 2012, 09:26

Україна не вжила майже жодних заходів щодо покращення передвиборчого середовища після надання рекомендацій делегації Національного демократичного інституту.

Про це йдеться у звіті НДІ, який оприлюднено у понеділок.

"Серед загальних висновків слід відзначити, що, на жаль, особливого просування у впровадженні рекомендацій передвиборчої делегації НДІ не спостерігається. Більшість з проблем, зазначених у звіті делегації, необхідно вирішувати", - сказано у повідомленні.

"Прогрес у впровадженні рекомендацій спостерігається в якості ведення кампаній, кандидати і представники партій звертаються до виборців стосовно важливих питань, учасники виборчого процесу домагаються задоволення скарг у офіційних інстанціях, а також помітний прогрес у сфері просвіти виборців та навчанні членів виборчих комісій", - зазначають у НДІ.

"Відсутність покращення і погіршення спостерігаються у великій мірі. Зокрема, викликає занепокоєння відсутність різноманітності думок, точок зору та джерел інформації у медіа середовищі", - зазначають спостерігачі.

Крім того відсутність прогресу вони вбачають у неврегульованості питання використання веб-камер, підкупі виборців та зловживанні адмінресурсом.

Вони також відзначають "переслідування, погрози, залякування, а в деяких випадках навіть насильство, відсутність політичного балансу в комісіях, недовіру громадськості до загального виборчого процесу".

Інфографіка НДІ

Оцінка передвиборчого середовища проводилась з 10 по 17 вересня.

"Цей звіт ґрунтується на результатах роботи виборчих аналітиків НДІ, які працюють в Україні від початку місії і залишатимуться до кінця судового розгляду виборчих скарг", - зазначають у прес-релізі.

"Виборчі аналітики НДІ провели 48 зустрічей із виборчими штабами, кандидатами, виборчими комісіями, об’єднаннями спостерігачів та представниками засобів масової інформації", - сказано в документі. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...