Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посли ЄС: чесних виборів буде замало для Асоціації з ЄС

Понеділок, 15 жовтня 2012, 11:56

Проведення чесних і справедливих виборів не стане основною і єдиною умовою, що відкриє шлях до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Таку позицію озвучили посли країн "Веймарського трикутника в ході дискусії "Головні виклики євроінтеграції України напередодні парламентських виборів", передає Інтерфакс.

"У цілому, якщо говорити про майбутнє Угоди про асоціацію, то чесні й справедливі вибори є важливою умовою, можливо, не достатньою, але необхідною для подальшого підписання Угоди", - сказав посол Німеччини Крістоф Вайль.

За його словами, як для ЄС, так і для Берліна буде важлива оцінка міжнародних спостерігачів після проведення цих виборів.

Посол Франції Ален Ремі нагадав, що представники ЄС уже неодноразово висловлювали свою стурбованість ситуацією в Україні, у тому числі із приводу справедливого правосуддя.

"Чітко висловлювалася стурбованість із приводу того, як в Україні проводиться правосуддя", - відзначив дипломат.

За його словами, ЄС очікує прогресу від України по цих напрямках. "Це (чесні вибори) не буде ключовим моментом оцінки, однак це буде важливий крок на цьому шляху", - підкреслив посол Франції.

У свою чергу посол Польщі в Україні Генрик Литвин додав, що демократичні вибори важливі для подальшого діалогу з ЄС, однак це не означає автоматичне підписання документа.

"Після позитивної оцінки ми вертаємося до діалогу й домовляємося про інші деталі", - сказав він і додав, що є ряд умов, які необхідні для того, щоб відкрити шлях до підписання Угоди про асоціацію.

"Хід діалогу із приводу євроінтеграції залежить, насамперед, від детермінації й активності української сторони", - сказав Литвин.

Парламентські вибори в Україні повинні відбутися 28 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування