Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держобвинувач: Тимошенко затягує процес

Понеділок, 15 жовтня 2012, 12:11

Юлія Тимошенко затягує розгляд справи про зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" у суді, стверджує держобвинувач Марина Капінос.

"Аргументи підсудної і її захисту про те, що вона не може брати участь за станом здоров'я, спрямовані ні на що інше як на затягування судового розгляду справи", - сказала вона на брифінгу в понеділок.

"Але і суд, і учасники процесу володіють справжньою інформацією", - цитує Капінос "Інтерфакс-Україна".

Вона послалася на висновки судово-медичної експертизи, а також на кількість зустрічей, проведених Тимошенко в ЦКЛ№5, де екс-прем'єр проходить курс лікування.

"По-перше, у матеріалах справи міститься висновок судово-медичної експертизи, з якої слідує, що вона може брати участь у судовому засіданні", - заявила держобвинувач.

"Крім того, доступна інформація із засобів масової інформації про те, що під час перебування в лікарні Тимошенко організувала й провела понад 180 зустрічей зі сторонніми особами, не рахуючи зустрічей із захистом і лікарями. Крім того, з нею проведено понад 300 медичних процедур. Це також доступна інформація від лікарів і пенітенціарної служби", - додала вона.

Водночас, Капінос не змогла відповістити на запитання, з якою метою Тимошенко затягує початок судового розгляду.

"Очевидно, що вона затягує процес, це очевидно для всіх – і для населення, і для учасників процесу, і для суду, але яка конкретно мета цього – я думаю, вона повинна сама відповісти", - сказала держобвинувач.

Капінос також не відповіла, як скарги Тимошенко на здоров'я можуть бути надуманими при висновках міжнародної медкомісії на чолі з першим заступником міністра охорони здоров'я Раїсою Моісеєнко про необхідність продовжити лікування екс-прем'єра в лікарні.

Водночас, держобвинувач зазначила, що судовий процес без підсудної не почнеться, і висловила впевненість, що Тимошенко постане перед судом "рано чи пізно".

"Рано чи пізно судовий процес однаково почнеться, свою невинуватість Тимошенко повинна буде доводити в суді й відповідати на запитання прокурорів і суду", - заявила Капінос.

Як відомо, Тимошенко засуджена за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році, але проти неї порушені ще низка справ. Зокрема, у Харкові проходять судові засідання у справі про корпорацію ЄЕСУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...