ОПОЗИЦІЯ З "БОЯМИ" ЗНЯЛА 27 КАНДИДАТІВ

Понеділок, 15 жовтня 2012, 14:18

Об'єднана опозиція "Батьківщина" зняла 26 кандидатів-мажоритарщиків на користь кандидатів від "Удару" та одного на підтримку самовисуванця Олега Бабіча.

Відповідне рішення було прийняте на закритому з'їзді у понеділок.

Повного списку осіб, яких зняли наразі немає. Відомо лише, що по 214 округу у Києві, де від влади балотується Олесь Довгий, був зняти Юрій Ганущак на користь кандидата від "Удару".

Керівник штабу опозиції у Києві Юрій Одарченко, коментуючи зняття Ганущака, заявив наступне: "Якщо Удар переграє Довгого - то ми звільнили їм дорогу".

З'їзд. Фото з Facebook Віктора Уколова

За словами джерел УП, Ганущака тільки тому і зняли, що шансів перемогти Довгого немає ні в кого.

"Рішення з'їзду давалося достатньо важко, проходила дискусія, ми обговорювали важливе питання, як запобігти узурпації влади президентом. Ми зняли на користь "Удару" 26 кандидатів, в тому числі і чинних депутатів", - заявив Турчинов.

Автопарк з'їзду. Фото Тетяни Ніколаєнко, УП

"Це рішення треба було приймати ще пів року тому, коли "Свобода" і 8 партій від опозиції ухвалили рішення виставляти на округ по одному кандидату від опозиції. Це збільшує шанси опозиції на перемогу", - додав Арсеній Яценюк.

Крім того, опозиція тепер вимагає від "Удару" визначитися чи підтримують вони програму об'єднаної опозиції, зокрема, імпічмент президента, мораторій на продаж землі, спонсорування пенсійної реформи

Опозиція пообіцяла надати список тих, кого зняли, але поки не надала.

На запитання чому з'їзд був закритим, Турчинов сказав: "Нам треба було швидко ухвалити це рішення і сьогодні подати документи, бо завтра це не було б нікому потрібно".

Як відомо, у неділю партія "УДАР" заявила про зняття 26 кандидатів у мажоритарних округах на користь Об'єднаної опозиції і ще 6 – на користь самовисуванців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News