Яценюк: після виборів "період Януковича завершиться"

Вівторок, 16 жовтня 2012, 10:45

Об’єднана опозиція переконана, що в наступному парламенті їй разом з іншими партіями вдасться сформувати демократичну більшість і покінчити з "періодом Януковича".

Про це на засіданні Верховної ради 16 жовтня заявив голова Ради Об’єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Діяльність цієї Верховної ради можна поділити на 2 етапи: коли працювала демократична більшість, і другий – коли Партія регіонів отримала більшість, так званий "період Януковича"", - сказав він.

"Ми знаємо про те, що після виборів "період Януковича завершиться", - додав Яценюк.

Він відзначив, що після президентських виборів така установа як Верховна рада щезла і стала "підрозділом адміністрації президента Януковича".

Яценюк нагадав, як більшість Януковича подарувала частину Криму російській військовій базі, внесла зміни до закону про основи національної безпеки, перетворила депутатів на "мертві душі, які торгують картками і торгують собою", знищила українську мову і витрачає на утримання президента і його адміністрації 4 мільйони гривень на день.

"Верховна рада за період Януковича перетворилась на базар, на якому ходять мільйони доларів, і на якому торгують голосами українців ті, хто начебто сьогодні називають себе депутатами", - сказав він.

"Прийшов час збирати каміння – більшості тих людей, які торгували картками, голосами українців, які знищували державу, у наступній Верховній раді не буде. У наступному парламенті буде сформована демократична більшість", - наголосив Яценюк.

Він додав, що першим рішенням нової більшості буде закон про порядок імпічменту президента та усунення Януковича з посади.

"Це крісло президента буде не над народом, це крісло буде нижче народу. Ми хочемо розпочати процедуру імпічменту президента - 2,5 роки вистачить!", - підсумував Яценюк.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування