З донецької "Батьківщини" з півтисячі людей пішли в нову партію

Середа, 17 жовтня 2012, 12:13

З донецької обласної організації партії "Батьківщина" вийшло 476 осіб і перейшло до нової партії "Зелена планета".

Цьому передувало зняття з посад керівника донецької облорганізації "Батьківщини" Гарегіна Арутюнова та його першого заступника Тетяни Павлюк із формулюванням "за пасивність у ході виборчої кампанії", пише на "Тиждень.ua" Володимир Воловненко.

Павлюк на прес-конференції 16 жовтня заявила, що з лав "Батьківщини" йдуть мешканці таких великих промислових міст як Харцизьк, Артемівськ, Дебальцеве, Шахтарськ, Костянтинівка, низки сільських районів, а також горлівська "Батьківщина молода".

"У мільйонному обласному центрі стару партвладу, мовляв,  визнають лише дві  низові організації з існуючих дев’яти, та й то…", - пише автор.

На прохання уточнити загальну кількість членів обласної організації "Батьківщини" Павлюк відповіла приблизно: "Десь 9-10 тисяч". Отже, вийшло з облосередка близько 5% членів.

Однак, зазначає автор, "Павлюк уводить із собою кадрових функціонерів, полишаючи рядових партійців, задіяних на виборах, без координування і прикриття в найгарячіший момент кампанії".

Серед формальних мотивів організатори прес-конференції називали наростання в рідній партії авторитаризму, небажання Києва слухати "низи", а також дорікали союзникам по Об’єднаній опозиції з "Фронту змін", що вони позахоплювали керівні посади в штабах, не маючи ні досвіду, ні бажання вести агітаційну роботу.

Вів прес-конференцію керівник обласного осередку "Зеленої планети" Володимир Шконда – директор Донецького інституту Міжрегіональної академії управління персоналом.

Перший номер виборчого списку цієї партії – Сергій Орехов, який служить головою Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів.

"На центральну площу Донецька, де агітувати дозволяється майже виключно "біло-блакитним", допустили наметик "Зеленої планети". Тепер його законне місце між політсилами Наталії Королевської та Віктора Ющенка", - зазначає також автор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:39
Держдеп: США не можуть відбивати атаки в небі над Україною, щоб не втягуватися в протистояння з Росією
00:14
ПСЖ в більшості розгромив "Барселону" та вийшов до півфіналу Ліги чемпіонів
00:09
футбол"Боруссія" в шаленому матчі здолала "Атлетико" на шляху в півфінал Ліги чемпіонів
23:45
Президентка Грузії терміново звернулась до Макрона та Мішеля через закон про "іноагентів"
23:43
З Донеччини евакуювали ще 49 мешканців на Рівненщину та Львівщину
23:24
Держдеп: Блінкен обговорить китайську військову допомогу Росії на зустрічі G7
23:05
Армія РФ обстріляла село на Донеччині: загинула жінка
22:51
Новини економіки 16 квітня: питання онлайн-казино розглянуть на РНБО, суд скасував арешт 20% акцій Lifecell
22:35
відеоНа протестах у Тбілісі правоохоронці почали затримання й застосували сльозогінний газ
22:14
Білий дім готовий розглянути законопроєкти про фінансування, зокрема для України
Усі новини...