Янукович просить священиків не втручатись у вибори

Середа, 17 жовтня 2012, 13:35

Президент Віктора Янукович закликав священиків не втручатись у виборчий процес.

Про це він сказав у середу на зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я знаю, що є людський фактор, і ви не можете вимагати від священиків, щоб вони когось не підтримували, а когось підтримували", - сказав Янукович.

"Але робити публічно цю роботу - ми повинні з вами домовитися, щоб цього не було, щоб церква не втручалася в цей політичний процес, тому що цей процес буде працювати на розкол суспільства, і цього робити не можна", - підкреслив він.

Тим часом, Тиждень.ua повідомляє про низку випадків агітації священнослужителями.

У селі Грубна Сокирянський району Чернівецької області на Покрову Пресвятої Богородиці за кандидата у 204 виборчому округу, "регіонала" Артема Семенюка, сина голови Чернівецької ОДА, агітував священник у церкві, яка належить до Московського Патріархату.

Крім того, нещодавно у Києві священик УПЦ (МП) після служби у церкві св. княгині Ольги розгорнув агітаційну діяльність за кандидата в депутати – самовисуванця Юрія Полуєктова, який балотується до Верховної Ради у 216-му виборчому окрузі (Дарницький район).

У День Незалежності , Архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій УПЦ МП незаконно агітував прихожан Богоявленського собору в Острозі за кандидата від Партії регіонів Анатолія Юхименка.

Під час виборчої агітації кандидата у депутати у 123-му виборчому окрузі, що на Львівщині, директора філії "Магістральні нафтопроводи "Дружба" ПАТ "Укртранснафта" Тараса Батенка у Золочеві і Миколаєві були присутні священики УГКЦ. Вони зі сцени висловили йому свою підтримку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...