Британія віддаляється від ЄС

Четвер, 18 жовтня 2012, 12:04

З 2014 року Великобританія планує згорнути свою кооперацію з Європейським союзом в області юстиції й внутрішньої політики.

Про це пише Die Welt у своїй статті, переклад якої наводь Инопресса.

Таким чином, британський уряд виконає свої внутрішньополітичні зобов'язання.

Як заявив міністр внутрішніх справ Великобританії Тереза Мей, "прийняття цих рішень повністю відповідає національним інтересам".

У зв'язку із припиненням співробітництва доведеться переглянути порядку 130 законів Євросоюзу, що стосується співробітництва в сфері Інтерполу, Євроюсту й Шенгенської інформаційної системи.

Рішення британського уряду, що підриває основи Лісабонського договору, підтверджує тенденцію, що намітилася, виходу Великобританії з Євросоюзу і його інститутів, вважає автор статті.

Більше того, у зв'язку із проектом банківського нагляду й майбутніх переговорів з фінансових питань варто очікувати конфронтації між Лондоном і Брюсселем.

Депутат Європарламенту Манфред Вебер вважає, що "Європі варто якомога швидше відповісти на подібну поведінку Великобританії".

"Така поведінка неприпустима: британці хочуть і далі користуватися інформацією Шенгенської інформаційної системи, не надаючи нічого натомість", - заявив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування