Викрадений в Києві російський опозиціонер опинився у Москві у в'язниці

Понеділок, 22 жовтня 2012, 08:27

Російський опозиціонер Леонід Развозжаєв, якого викрали у Києві в п'ятницю, у неділю опинився в Москві і був заарештований.

Про це "Українській правді" повідомив координатор лівого руху "Боротьба" Сергій Киричук.

Басманний суд призначив Развозжаєву запобіжний захід – ув'язнення протягом двох місяців.

"Леонід був викрадений у центрі Києва російськими спецслужбами. Вивезений на приватному літаку на територію Росії. Про це мені відомо  з достовірних джерел в Росії", - сказав Киричук.

"Після того, як він був викрадений в Києві, його катували, про що він розповів, коли його виводили з Басманного суду, який призначив йому запобіжний захід – 2 місяці", - додав Киричук..

 

Судове засідання в Басманному суді відбувалося без адвоката. Між тим кореспондентам Life News Online вдалося зняти, як Развозжаєва виводили з Басманного суду.

"Він перебуватиме в СІЗО, я не можу точно сказати в якому саме, але скоріше за все, це буде Лефортово, де утримуються державні злочинці", - зазначив Киричук.

Як відомо, у п'ятницю Развозжаєв був схоплений людьми в чорному і посаджений у машину в Києві біля Управління у справах біженців під час того, як він дізнавався про можливість політичного притулку.

Перед цим він був оголошений у федеральний розшук у Росії.

Справу було порушено 17 жовтня стосовно координатора "Лівого фронту" Сергія Удальцова, його помічника Костянтина Лебедєва, а також помічника депутата Держдуми Іллі Пономарьова Развозжаєва за фактом підготовки до організації масових заворушень.

Приводом послужили результати перевірки відомостей, викладених у фільмі "Анатомія Протесту-2", показаному на НТВ 5 жовтня.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування