Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна і Росія готують нову угоду щодо газу

Понеділок, 22 жовтня 2012, 10:04

Україна і Росія обговорюють підготовку нового договору про розширення співпраці в газовій сфері.

Про це повідомляє Комерсант-Україна.

Джерела видання повідомляють, що це буде однією з тем спішного візиту президента Віктора Януковича до Росії напередодні виборів, де він зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним.

У Кремлі уточнили, що планується обговорити можливості "підготовки нового, повномасштабного договору про розширення співпраці в газовій сфері", а також перспективу "спільного освоєння структури Палласа, розташованої на шельфі Чорного моря".

Конкретні домовленості в сфері постачання і транзиту газу в понеділок не будуть досягнуті. Неготовність договору до підписання визнали і в Кремлі, констатувавши "низку розбіжностей у підходах щодо деяких аспектів газової теми - таких, зокрема, як ціноутворення і обсяг закуповуваного Україною газу".

Підписання можливе в листопаді, коли Янукович має намір відвідати Росію з державним візитом.

"Поки неясно, чому в повідомленні Кремля вирішення суперечки про ціну газу згадано в зв'язці з проблематикою освоєння структури Палласа - нафтогазоносної площі, розробка якої може початися після завершення делімітації морського кордону. Не виключено, що це стане одним із елементів компромісу", - відзначає видання .

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...