Апеляцію по виплаті боргу ЄЕСУ Росії призупинили до рішення по Тимошенко

Понеділок, 22 жовтня 2012, 10:18

Апеляційний госпсуд Києва зупинив розгляд апеляційної скарги в справі ЄЕСУ до завершення розслідування СБУ по аналогічній справі.

Відповідне клопотання вдоволене судом подав представник Кабміну Андрій Богдан, передає Ліга.

Богдан повідомив, що в цей час СБУ розслідує справу в рамках якої також розглядається питання про виникнення боргу корпорації ЄЕСУ перед Міністерством оборони Росії.

Він попросив суд направити в СБУ розглянуту ним господарську справу й припинити провадження за позовом Міноборони до завершення розслідування СБУ.

Він також попросив у зв'язку із цим призупинити провадження у справі.

Представник Міноборони РФ виступив проти задоволення даного клопотання й попросив розглянути апеляційну скаргу по суті.

Суд вирішив направити в СБУ матеріали розглянутої господарської справи й призупинити апеляційне провадження.

Нагадаємо, 19 вересня Господарський суд Києва частково задовольнив позов Міноборони РФ по боргу ЄЕСУ, поставивши за обов'язок Україні виплатити російській стороні 3 млрд. 113 млн 53 тис. 506 грн.

Міністерство оборони РФ звернулося до Госпсуду Києва з позовом про виплату урядом України 3 млрд. 239,45 млн.грн. у справі корпорації ЄЕСУ. Російська сторона вимагала притягти як відповідача, крім Кабміну України, Державну казначейську службу України. ЄЕСУ в справі фігурує як третя особа.

Зазначений борг, як стверджує позивач, виник наприкінці 1990-х років, коли ЄЕСУ на чолі  Тимошенко не виконала гарантовану урядом України на чолі з Лазаренком угоду 1997 року про поставки корпорацією ЄЕСУ продукції для потреб російського оборонного відомства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News